Bitumen dak – platte daken

Wat is een bitumen dak?

Op veel platte daken wordt in Nederland gebruik gemaakt van bitumen, oftewel dakleer. Bitumen is een uitstekend materiaal om platte daken mee te bedekken. Bitumen is gemaakt van ruwe olie. Het gebruik van die ruwe olie in de vorm van bitumen is zo geschikt, omdat het ijzersterk, waterdicht en bestand is tegen chemische stoffen. Bitumen hecht goed aan verschillende ondergronden.

Hoe werkt bitumen?

Bitumen wordt op rol geleverd en in de vorm van stroken geplaatst. Deze rol wordt dan in 1 of meerdere lagen aangebracht. Bitumen kunt u branden (met een gasbrander), maar kan ook worden gelijmd. Bij een normale omgevingstemperatuur is bitumen een vrijwel vaste stof. Bitumen wordt pas stroperig en vloeibaar wanneer het verwarmd wordt.

Waarom een bitumen dak?

bitumen-dak-dakonderhoud-diks Bitumen is een perfect product om uw dak waterdicht te maken en te houden. Dat komt door de eigenschappen van de stoffen die bitumen bevat. Het mooie van bitumen dakbedekking is dat het een relatief lage kostprijs heeft. De lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid maken bitumen al vele jaren heel populair als dakbedekking voor platte daken.

Wij, van Dakonderhoud Diks, zijn gespecialiseerd in platte daken en bitumen daken. We adviseren u graag over een duurzame oplossing. Het herstellen en repareren van bitumen daken is vakwerk. Dakonderhoud Diks zorgt voor de beste hechting van uw bitumen dak.

De bitumen dakrollen worden ook steeds beter. Deze dakrollen bewijzen al vele jaren hun waarde, maar ook bij Dakonderhoud Diks wordt er voortdurend aan gewerkt om deze nog beter te maken.

Heeft u een probleem met een daklekkage of is uw platte dak aan vernieuwing toe dan kunt u terecht bij Dakonderhoud Diks. Wilt u graag weten of bitumen dakbedekking handig is voor uw situatie? Bel ons op 085-0609441 of neem vrijblijvend contact op. We helpen en adviseren u hier graag bij.

Gratis en eenvoudig offerte aanvragen
dakreparatie bitumen dak

Mogen wij u helpen?

Bedankt voor uw bericht. Het is verzonden.
Er was een probleem met het versturen van uw bericht. Probeer het alstublieft nogmaals.