Dakbedekking plat dak

Bitumen dakbedekking zien we het vaakst op platte daken. Bijvoorbeeld om het dak van uw schuur waterdicht te maken, zodat uw spullen droog blijven. Wilt u bitumen dakbedekking laten leggen of uw oude bitumen dak vervangen? De specialisten van Dakonderhoud Diks helpen u graag. Op deze pagina leest u meer over onze diensten en beantwoorden we de meestgestelde vragen.

  • Complete service door Dakonderhoud Diks
  • Al meer dan 20 jaar ervaring in het vak
  • Vraag een gratis dakinspectie aan
Bel ons direct
Gratis Dakinspectie

Wat zijn bitumen daken?

Op veel platte daken wordt in Nederland gebruikgemaakt van bitumen, oftewel dakleer. Bitumen is een uitstekend materiaal om licht hellende en platte daken mee te bedekken. Het wordt gemaakt van een ruwe olie. Bitumen is heel geschikt voor daken omdat het ijzersterk, waterdicht én bestand tegen chemische stoffen is. Het materiaal is van zichzelf donkergrijs of zwart van kleur. Bitumen hecht goed aan verschillende ondergronden, zoals garages, schuren of overkappingen. Dit zijn de voordelen:

  • Gemiddelde levensduur van 30 jaar
  • Waterdicht en sterk materiaal
  • Makkelijk in onderhoud
  • Bestand tegen chemische stoffen
  • Uitermate geschikt voor platte daken

Bitumen dak leggen

bitumen-dak-dakonderhoud-diks Bitumen leveren we op rol en brengen we in een of meerdere lagen aan op het dak. Het bitumen kunnen we branden met een gasbrander of vastlijmen. Bij een normale omgevingstemperatuur is bitumen een vrijwel vaste stof. Bitumen wordt pas stroperig en vloeibaar als het verwarmd wordt.

De kwaliteit van bitumen dakrollen wordt steeds beter. Deze dakrollen bewijzen al vele jaren hun waarde, maar ook bij Dakonderhoud Diks werken we er voortdurend aan om ze nog beter te maken.

Bitumen dak vervangen?

Bitumen is een perfect product om uw dak waterdicht te maken. Dat komt door de eigenschappen van de stoffen die bitumen bevat. Het mooie van bitumen dakbedekking is dat het een relatief lage kostprijs heeft. De lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid maken bitumen al vele jaren heel populair als dakbedekking voor platte daken.

Dakonderhoud Diks is gespecialiseerd in het leggen en vervangen van platte daken en bitumen daken. We adviseren u graag over een duurzame oplossing. Het herstellen en repareren van bitumen daken is vakwerk. Dakonderhoud Diks zorgt voor de beste hechting van uw bitumen dak. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Gratis en eenvoudig offerte aanvragen
Het gedeelde plat dak met de buren was aan vervanging toe, zodoende uitgekomen bij dakonderhoud Diks. Dit leek over geheel bitumen te gaan. Echter na het leeghalen zijn de mannen achter complicaties gekomen, de helft bleek mastiek te zijn waardoor de werkzaamheden niet op die dag plaats konden vinden. Dankzij zeer snel schakelen van Danny en de werklui alsnog één dag later kunnen beginnen met de werkzaamheden. Ik ben daarom ook zeer tevreden over de werkzaamheden, de communicatie en het snel kunnen schakelen.”
Maarten Bijvank

Veelgestelde vragen over bitumen dakbedekking

Meer weten over bitumen dakbedekking? Hieronder vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op.

Wanneer moet ik een bitumen dak vervangen?

Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Na 30 jaar is het hoe dan ook verstandig om uw dakleer te laten vervangen. Zo voorkomt u onder andere lekkages. Ziet u voor die tijd al vochtplekken of is uw dakbedekking beschadigd geraakt? Dan is het verstandig om een gratis dakinspectie aan te vragen. Onze specialisten komen graag bij u langs om de staat van uw bitumen dak te bekijken.

Wat kost bitumen dakbedekking?

De kosten zijn afhankelijk van de huidige staat van uw dak. Moeten we compleet nieuwe dakbedekking aanleggen of gaat het om een kleine reparatie? We kunnen de kosten het beste inschatten na een dakinspectie. Laat u adviseren over wat het beste is voor uw dak. Vraag een online offerte aan of plan een gratis dakinspectie in.

Welke soorten dakbedekking zijn er voor een plat dak?

Naast bitumen zijn er nog een aantal andere soorten dakbedekking voor uw platte dak. EPDM is bijvoorbeeld ook een populaire keuze, net als kunststof dakbedekking (pvc) of een groendak. Toch is de keuze voor bitumen dakbedekking vaak de beste, zeker voor een garage of schuur.

Kan ik een groendak op bitumen plaatsen?

Ja dat kan zeker. Net als beton zijn EPDM of bitumen erg geschikt voor onder een sedumdak. Doordat bitumen dakbedekking zo sterk is, kan het een groendak makkelijk dragen. Mocht u binnenkort een groendak willen aanleggen, laat uw bitumen ondergrond dan eerst controleren. Zo weet u zeker dat het dakleer nog in goede staat verkeert.

Wat zijn de nadelen van een bitumen dak?

Uiteraard kent ook bitumen dakbedekking een aantal nadelen. Zo is het materiaal niet elastisch, het dak wordt hard zodra het vriest en bij hitte wordt het te zacht. Daarnaast heeft het materiaal een slechtere UV- en zuurstofbestendigheid dan alle andere daksoorten.

Hoe onderhoud ik een bitumen dak?

Door jaarlijks uw dak te onderhouden gaat uw bitumen dakbedekking langer mee. Verwijder bladeren, mos en alg van uw dak en laat uw dak repareren als dit nodig is. We zijn u graag van dienst om deze klus professioneel aan te pakken. Een andere tip voor een lange levensduur is het plaatsen van kiezels op uw bitumen dak. Hierdoor komt er minder uv-straling op en heeft u er ook minder onderhoud aan.
Gratis en eenvoudig offerte aanvragen

Onze diensten

Dakpannen vervangen

Dakreparaties aan diverse type daken

Inspectie, reparatie, renovatie en vervanging van uw dak

dakdekker den bosch

Pannendak en dakpannen vervangen

Het volledig vervangen van uw pannendak of dakpannen

dakgoten reparatie

Daklekkage

We sporen daklekkage op, herstellen de schade en repareren uw dak

dakdekker eindhoven

Gratis dakinspectie

Controle op alle belangrijke punten. U betaalt geen voorrijkosten!

Onze diensten

Dakleer vervangen? Neem contact met ons op

Heeft u last van een daklekkage of is uw platte dak aan vernieuwing toe, dan kunt u terecht bij Dakonderhoud Diks. Wilt u graag weten of bitumen dakbedekking een goede keuze is voor uw situatie? Bel ons op 085 – 060 9441 of neem vrijblijvend contact met ons op. We geven u graag persoonlijk advies.

Mogen wij u helpen?

Bedankt voor uw bericht. Het is verzonden.
Er was een probleem met het versturen van uw bericht. Probeer het alstublieft nogmaals.