Daklekkage opsporen en repareren

Een daklekkage is vervelend en kan veel schade in uw huis veroorzaken. Het snel opsporen en repareren van een daklekkage is belangrijk om waterschade in huis te voorkomen. Maar zowel het opsporen als repareren van een lekkage is een complexe taak. Heeft u een lek dak? Twijfel niet en meld uw lekkage bij Dakonderhoud Diks om verdere schade te voorkomen. Dankzij onze ervaren en betrouwbare vakmannen is uw daklekkage met spoed gerepareerd.
DAKLEKKAGE MELDEN  BEL ONS DIRECT

  • 24/7 bereikbaar voor spoedklussen
  • VCA-gediplomeerde medewerkers
  • Al meer dan 20 jaar ervaring in het vak

Wat te doen bij lekkage dak?

Een daklekkage zorgt niet alleen voor waterschade, maar kan ook gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om snel actie te ondernemen als u een daklekkage heeft ontdekt.

  1. Bekijk waar de lekkage vandaan komt en neem daarna direct contact op met Dakonderhoud Diks. Voor spoedklussen zijn we 24/7 bereikbaar.
  2. Op basis van uw situatie en omschrijvingen schatten we in hoe erg de lekkage is. Heeft het hoge spoed? Dan komen we direct bij u langs om de lekkage op te lossen.
  3. Zodra we bij u op locatie zijn spoort ons team de lekkage (en eventuele andere lekkages) op. Vervolgens stellen ze een offerte op zodat u ziet wat het gaat kosten. Daarna wordt het lekkende dak zo snel mogelijk verholpen.

Daklekkage met spoed oplossen bij Dakonderhoud Diks

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben, zoals slechte weersomstandigheden, ouderdom van het dak of gebrekkig onderhoud. Wat de reden ook is van uw daklekkage, het is belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Een lekkend dak kan namelijk leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming of zelfs structurele schade aan uw woning. Bij Dakonderhoud Diks begrijpen we dat een daklekkage altijd ongelegen komt en dat u dit probleem zo snel mogelijk wilt oplossen. Daarom bieden we een daklekkage spoedservice aan waarbij we binnen 24 uur ter plaatse zijn.

Onze ervaren VCA-gecertificeerde specialisten gaan grondig te werk om de oorzaak van de lekkage op te sporen. Onze spoedservice is niet alleen snel, maar ook betrouwbaar. We maken gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken om de daklekkage te repareren. Neem contact met ons op voor meer informatie of het indienen van een spoedaanvraag.

Oorzaken van een daklekkage

Veel mensen denken dat een daklekkage komt door een versleten dakbedekking. Dit kan inderdaad een reden zijn. Maar er zijn meer oorzaken voor een lekkage. Hier vindt u mogelijke oorzaken van een lek dak:

  • Versleten dakbedekking: uw dakbedekking is versleten vanwege de ouderdom. Door weerinvloeden als uv-straling, vocht en vorst ontstaan in oudere daken scheurtjes, blaren of plooien. Bitumen dakbedekking heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar en pannendaken hebben een levensduur van gemiddeld 40 jaar.
  • Stormschade: het weer in Nederland kan soms erg extreem zijn. Zware neerslag in korte tijd of enorme windhozen kunnen directe schade veroorzaken aan uw dak. Dakpannen kunnen bijvoorbeeld verschuiven of van het dak afwaaien. Neem bij stormschade direct contact met ons op.
  • Daklood versleten: een andere oorzaak van een daklekkage is versleten daklood. Het lood rondom bijvoorbeeld een schoorsteen, kan uitgedroogd of gescheurd zijn. Hierdoor kan regenwater het huis binnendringen. Heeft u vaker last van lekkages? Dan zijn mogelijk de loodslabben in het dak versleten.
  • Dakgoot verstopt: ook een verstopte dakgoot kan lekkages veroorzaken. Als het water niet via de goot en regenpijp wordt afgevoerd, stromen dakgoten over. Dit overstromende water kan onder het dakbeschot terecht komen, waardoor schade ontstaat.

Wat zijn de gevolgen van een daklekkage?

Denkt u dat u bij een lek dak met emmers door het huis rent om het water in op te vangen? Wellicht is dit nodig na een heftige stormschade, maar gelukkig zijn de gevolgen van een daklekkage over het algemeen veel subtieler. Hier vindt u enkele gevolgen van een daklekkage.

Schade aan dakconstructie

Als het dak voor een langere tijd lekt, kan dit grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan rottend hout en schimmels in de dakconstructie. Het gevolg? De constructie heeft minder draagkracht en wordt hierdoor onveilig. Het lastige is dat u dit zelf niet altijd kunt zien. Onderhoud of op zijn tijd een dakinspectie is daarom aan te raden. Want ook een kleine lekkage is in staat om enorm veel schade aan te richten.

Vochtplekken in het plafond

Het gevolg van een daklekkage kunnen ook vochtplekken in het plafond zijn. Deze vochtplekken kunnen klein beginnen of op plaatsen zijn waar u niet vaak komt (bijvoorbeeld op zolder). Het is daarom aan te raden om – bij slecht en regenachtig weer – eens te controleren of er plekken ontstaan.

Loslaten stucwerk en behang

Is uw dakgoot overstroomd en is er water onder dakbeschot terecht gekomen? Mogelijk trekt het water van de bovenkant van de muur naar beneden. Hierdoor laat het stucwerk los of wordt het behang aangetast. Vervolgens heeft u niet alleen reparaties buitenshuis (het dak), maar ook aan de muren binnenshuis. Dit zou natuurlijk hartstikke zonde zijn.

Daklekkage voorkomen? Dat doet u zo!

Een daklekkage is niet altijd te voorkomen, maar de kans op een daklekkage kunt u wel aanzienlijk verkleinen! Hoe? Door preventief onderhoud en een gratis dakinspectie. Aan de staat van het dak kunnen onze dakdekkers zien wat er aan de hand is en aanbevelingen doen.

Is het daklood al ver uitgedroogd? Zijn er vochtige plekken in de houten dakconstructie? Zijn de dakgoten verstopt? Of zien we dat er kleine scheurtjes in de bitumen dakbedekking ontstaan? Dan kunnen we dat herstellen zodat u een daklekkage – en dus extra kosten – voorkomt.

Onze tevreden klanten

Dakonderhoud Diks is 100% aan te raden. Goed bereikbaar en komen snel langs voor een inspectie voor ons lekke dak. Binnen drie dagen is alles geregeld en hebben we spiksplinternieuwe dakpannen, met prettige communicatie over hoe en wat. De dakdekkers die langskomen zijn waren vriendelijk en beleefd. Topkwaliteit voor een goede prijs!”

Joran

In december 2022 hadden wij een lekkage in de serre. Dakonderhoud Diks gebeld en de volgende dag waren ze al aanwezig. Snel en adequaat het dak opnieuw van een nieuwe laag bitumen voorzien. Top en snel geregeld een aanrader. Mannen zijn secuur en werken erg netjes

R. Paalvast

Dakonderhoud Diks, is aan te raden. Reageert snel, opdracht wordt snel gerealiseerd. Zelfs de medewerkers zijn netjes, vriendelijk en goed. Ze hebben bij ons in januari een dakinspectie gedaan. En door een goede aanbod, is in het begin februari de nieuwe dakpannen geplaatst. Tot nu toe een zeer tevreden klant!”

H. Te Grotenhuis

Vraag een gratis dakinspectie aan

Om de staat van uw dak zo goed mogelijk te houden is het belangrijk dat u regelmatige controles laat uitvoeren. Dakonderhoud Diks biedt u een gratis dakinspectie aan om uw dak te controleren op gebreken. Tijdens deze controle voeren we een uitgebreide inspectie uit en bespreken we met u de eventuele gebreken of aandachtspunten.

Onze dakinspectie is geheel kosteloos én zonder verplichtingen. U betaalt zelfs geen voorrijkosten. Bel ons via 085-0609441 of neem vrijblijvend contact op. Ons vakkundige team komt graag bij u langs om uw dak te inspecteren.

Gratis dakinspectie

VCA-gediplomeerde dakdekkers bij Dakonderhoud Diks

Bij Dakonderhoud Diks zijn we niet zomaar een dakdekker, ons team bestaat uit gepassioneerde pannendak-professionals met meer dan 20 jaar ervaring! Het behouden van de kwaliteit en veiligheid van onze werkzaamheden is onze prioriteit en daarom zijn al onze werknemers VCA-gediplomeerd.

Samen zorgen we ervoor dat elk dak in perfecte staat blijft. Of het nu gaat om reparatie, onderhoud of inspectie, we hebben de juiste kennis en expertise om het werk goed te doen. En het beste van alles? Met ons als uw dakdekker hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de staat van uw dak.

Ook last van een daklekkage? Neem contact met ons op

Heeft u een lekkend dak ontdekt? Of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Dakonderhoud Diks helpt u graag. Voor overige dakdekkersdiensten kunt u eenvoudig online een gratis offerte aanvragen. Op werkdagen ontvangt u binnen 6 uur een reactie.

De dupe geworden van stormschade? Bel ons dan direct via 085 060 9441

GRATIS DAKINSPECTIE AANVRAGEN  LEKKAGE MELDEN

Veelgestelde vragen over een daklekkage

Heeft u een vraag over daklekkages? De meestgestelde vragen over dit onderwerp delen we graag met u. Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via 085 060 9441 of via info@dakonderhouddiks.nl.

Hoe daklekkage opsporen?

Controleer uw dakbedekking, met name de naden en overlappingen van de dakbedekking. Ziet u hier stilstaand water of openingen? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Vervolgens kunt u uw dakgoot en regenpijpen controleren. Zorg dat deze schoon zijn dat takken of mos de doorgang niet kunnen blokkeren. Tot slot controleert u uw daklood, sluit deze niet goed aan of zitten er openingen in? Ook dan kan er een lekkage zijn.

Wat zijn de kosten voor het oplossen van een daklekkage?

Dit is geheel afhankelijk van de complexiteit van de lekkage en het type dak dat u heeft. Vraag voor een duidelijk kostenoverzicht een vrijblijvende offerte aan. Onze specialisten helpen u graag.

Welke verzekering dekt reparatie daklekkage?

Schade aan uw woning wordt over het algemeen vergoed door uw opstalverzekering. Zo ook schade die is ontstaan na een daklekkage. Maar heeft de lekkage ook schade veroorzaakt aan uw inboedel? Dan valt dit onder de inboedelverzekering. Neem voor meer informatie over de vergoeding contact op met uw verzekeraar.

Wie bellen bij een daklekkage?

Dakonderhoud Diks natuurlijk! Onze specialisten staan u graag tot dienst. Zelfs bij spoed zijn we 24/7 bereikbaar. Neem contact met ons op via 085 060 9441 voor meer informatie.

Laat uw dakpannen vervangen door Dakonderhoud Diks

Wilt u meer informatie ontvangen over onze pannendak reparatie of renovatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. Ze geven passend advies en verstrekken meer informatie. Vraag alvast een gratis offerte aan en ontvang tijdens werkuren binnen 6 uur van ons een reactie.

Is er sprake van stormschade? Bel ons dan direct via 085 060 9441.

Diensten van Dakonderhoud Diks

Dakpannen vervangen

Dakreparaties aan diverse type daken

Inspectie, reparatie, renovatie en vervanging van uw dak

dakdekker den bosch

Pannendak en dakpannen vervangen

Het volledig vervangen van uw pannendak of dakpannen

Bitumen & platte daken vernieuwen of repareren

Het vernieuwen of repareren van bitumen & platte daken

dakdekker eindhoven

Gratis dakinspectie

Controle op alle belangrijke punten. U betaalt geen voorrijkosten!

NAAR DE DIENSTEN

Mogen wij u helpen?

Bedankt voor uw bericht. Het is verzonden.
Er was een probleem met het versturen van uw bericht. Probeer het alstublieft nogmaals.